Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

очисні споруди Львова

Середа, 25 квітня 2018, 10:54

На ремонт очисних споруд Львова міськрадa виділила 7 мільйонів

очисні споруди Львова

Цьогоріч з бюджету Львова передбачили 7 млн грн на ремонт і реконструкцію очисних споруд міста.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив директор ЛМКП "Львівводоканал" Валентин Вольський, у 2017 році було виділено 5 млн грн на ремонт очисних споруд, а у 2018 році – 7 млн грн.

"Два роки тому місто підписало договір з Європейським банком реконструкції та розвитку для надання кредиту для будівництва біогазової установки, яка буде розміщена у нас на очисних спорудах. Ця установка дасть нам можливість виробляти електроенергію з мулу, який ми отримуємо на очисних спорудах. Цей проект плануємо реалізувати до кінця 2019 року", – зазначив Валентин Вольський.

За його словами, "Львівводоканал" також звернувся до Екологічного фонду Польщі для розробки концепції проекту реконструкції очисних споруд, із врахуванням усіх сучасних технологій, та посприяти отриманню коштів з бюджету ЄС.

Вольський додав, що для повної реконструкції очисних споруд необхідно приблизно 300 млн євро.

Нагадаємо, через незадовільну роботу очисних споруд Львова у 2016 році якість води в басейні річки Західний Буг значно погіршилася.

Варіанти в межах проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" провели розслідування щодо забруднення довкілля на Львівщині, стан берегів річки Західний Буг та занедбаного стану каналізаційної мережі Львова. Детальніше про це можна дізнатися тут

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.