Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лісове господарство

Середа, 25 квітня 2018, 16:34

Лісника ув'язнили на 3 роки та оштрафували за вирубку лісу на Львівщині

лісове господарство

Через недбалість лісника було зрубано 84 дерева.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Як встановили правоохоронці, весною і літом 2017 року майстер лісу районного лісогосподарства Львівшщини, неналежно виконуючи свої службові обов'язки, допустив у закріплених за ним кварталах самовільні рубки 84 дерев породи дуб та граб, вартість яких становить 857 тис грн.

Також лісник не заявив про вирубки керівництву лісгоспу.

Майстру лісу було повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість), обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

У квітні цього року місцевий суд визнав лісника винним майстра лісу у скоєнні злочину та призначив три роки позбавлення волі (з іспитовим терміном 1 рік та 6 місяців) з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських функцій на лісогосподарствах протягом вісімнадцяти місяців та зі штрафом 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 10 200 гривень. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.