Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

ua.politics.comments.ua

Середа, 26 вересня 2012, 10:22

Спостерігачі не будуть присутні під час передачі окружкомами результатів виборів до ЦВК

Члени Центральної виборчої комісії проголосували проти присутності спостерігачів під час затвердження порядку передачі окружкомами результатів виборів Верховної Ради України 28 жовтня.

 

У ході обговорення проекту постанови член ЦВК Ігор Жиденко вніс пропозицію доповнити проект низкою положень. Зокрема, він пропонував дозволити перебувати в такому приміщенні, крім системного адміністратора, операторів електронної системи «Вибори», голови окружкому й члена комісії, відповідального за перевірку протоколів, ще й кандидатам у депутати, їхнім довіреним особам, уповноваженим представникам партій, спостерігачам.

Ігор Жиденко мотивував свою ініціативу тим, що вона дасть змогу забезпечити прозорість і відкритість такої інформації для всіх охочих при її введенні в систему.

Члени комісії виступили проти подібної ініціативи.

Зокрема, Михайло Охендовський зазначив, що у разі прийняття такої пропозиції виникне ситуація, коли в невеликих за розміром приміщеннями перебуватиме необмежена кількість осіб, що заважатиме введенню даних в систему й збільшуватиме шанси помилок при введенні.

Крім того, він підкреслив, що це також буде дезорганізовувати роботу самої окружної комісії, а також що збільшення кількості присутніх осіб у такому приміщенні недоцільне, тому що система й без того має кілька рівнів захисту, які виключають можливість введення помилкової інформації.

Також члени ЦВК не підтримали пропозицію щодо необхідності роздруковувати введену в систему інформацію й вивішувати її на інформаційному стенді відповідної окружної комісії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.