Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ТЕК

ukrbizn.com

Середа, 26 вересня 2012, 10:30

Родовище сланцевого газу на Львівщині планується ввести в експлуатацію в 2015 році

Міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький повідомив, що уряд планує у листопаді підписати контракт з компанією Chevron на видобуток вуглеводнів, а саме родовище ввести в дію в 2015 році.

 

«Очікується, що добутий там газ (а половина його буде належати Україні), на 70% перекриє потреби країни в імпортному паливі. Причому очікується, що газ із цих родовищ коштуватиме $ 120 за тисячу кубів - в 3,5 рази дешевше того, що ми зараз платимо "Газпрому"», - заявив Ставицький.

Уряд України продовжив до 160 днів термін укладення угод про розподіл продукції з компаніями Chevron на видобуток вуглеводнів, які видобуваються на Олеській площі.

24 вересня на зустрічі  з керівництвом компанії "Chevron" - президентом Chevron Північна Америка Гаррі Лукетом і віце-президентом Chevron Європа, Євразія і Близький Схід Ієном Макдональдом, президент України зазначив, що зацікавлений в ефективному співробітництві з компанією і покладає великі надії на спільну діяльність уряду і промислового гіганта.

Лукет у свою чергу зазначив, що компанія задоволена своєю участю в конкурсах на видобуток вуглеводнів на території України.

"Сподіваємося, після завершення всіх процесів щодо нашої участі в розробці родовищ в Україні у нас великі перспективи співпраці в нафтогазовій промисловості", - сказав він. Лукет також високо оцінив прозорі конкурсні процедури, в яких брала участь в Україні компанія Chevron.

Нагадаємо, 13 вересня прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що готовий взяти участь у закладенні першої свердловини з видобутку природного газу на Олеському родовищі, який здійснюватиме компанія Chevron.

Прем’єр-міністр України запевнив, що всі легальні процедури для реалізації цього проекту будуть здійснені у стислі терміни.

Компанія Chevron була визнана переможцем тендеру на укладання угоди про розподіл продукції на Олеській площі (Львівська та Івано-Франківська області). Прогнозні ресурси площі оцінюються у 3 трильйони кубічних метрів газу. На етапі геологічного вивчення планується залучити 1,3 млрд. грн. інвестицій і 25 млрд. грн. на етапі промислової розробки.

Проти розробки родовищ сланцевого газу на Львівщині виступила ВО «Свобода» на чолі з головою екологічної комісії Львівської облради Іриною Сех.

У липні відбулася  зустріч представників компанії «Шеврон Україна» з науковцями та депутатами Львівщини. Представника компанії не вдалося переконати представників громади у безпеці видобування сланцевого газу на території родовища Олеська площа у Буському районі. 

Джерело: Дело

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.