Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

PR

Середа, 26 вересня 2012, 11:15

Депутати-регіонали Львівщини закликали учасників виборчого процесу протидіяти масовим порушенням та фальсифікаціям (ФОТО, ВІДЕО)

Депутати Львівської облради, члени фракції Партії регіонів звернулися до голів та членів окружних виборчих комісій, до членів дільничних виборчих комісій, учасників виборчого процесу та журналістів із закликом протидіяти масовим правопорушенням виборчого процесу на Львівщині, котрі нині активно готують представники так званої об’єднаної опозиції.

Про це повідомила прес-служба фракції Партії регіонів у Львівській облраді.

Подаємо звернення повнотекстово:  

"Шановні колеги!

Депутати фракції Партії регіонів у Львівській обласній раді вкотре звертаються  до вас із проханням протидіяти масовим правопорушенням виборчого процесу на Львівщині, котрі нині активно готують представники так званої об’єднаної опозиції.

Вони об’єдналися заради фальсифікацій!

Останні факти, котрі зафіксовані під час проведення проміжних виборів до місцевих рад у нашому регіоні засвідчують те, що представники деяких політичних сил на Львівщині під час виборів до Верховної Ради України у жовтні місяці цього року готують масове фальшування виборчого процесу. 

Депутати від нашої фракції неодноразово зверталися до депутатів та керівництва Львівської обласної ради щодо вирішення питання виділення коштів із обласного бюджету для навчання учасників виборчого процесу на Львівщині. Однак усі наші заяви залишаються без розгляду.

А тим часом цікаві речі відбуваються в окружній комісії 121 виборчого округу де головою являється представник ОО «Батьківщина» Тутова – Марчук Ірина Вікторівна. Партії «Батьківщина», ВО «Свобода», «Наша Україна» подали в члени комісій одних і тих же людей, але від різних політичних партій – тобто «клонів»! Наприклад, Руслана Іванівна Бечкало являється кандидатом у члени ДВК від партії «Держава» та від ВО Свобода, Орест Сергійович Близняков представлений кандидатом від партії «Духовна Україна» і водночас від фракції «БЮТ - Батьківщина», Марія Степанівна Бобик висунута від політичної партії «Єдиний Центр» і від партії «Наша Україна», Олег Петрович Волянський кандидат до складу ДВК від партії «Молодь до влади» і одночасно від фракції «БЮТ - Батьківщина». І таких прикладів лише на 121 – му окрузі – велика кількість. І це на тлі палаток опозиції із закликами до чесних виборів!

Виникає питання: чи то у так званої опозиції немає людей, які готові працювати на псевдо опозиціонерів, чи то, розуміючи приближення своєї поразки на виборах, «опозиція» на Львівщині намагається застосувати останній засіб, який може врятувати її від позору на виборах – фальсифікувати результати виборів до Верховної Ради?

А тим часом у маленьких селах та містах нашого краю відбувається тотальна підготовка до неконтрольованих політичних процесів. Зокрема нещодавно відбулися проміжні вибори до однієї  із сільських рад Яворівського району, де було зафіксовано ряд правопорушень. У селі Наконечне друге, у будівлі Народного дому, де 9 вересня 2012 була розташована дільниця для голосування, були зафіксовані моменти, котрі вже сьогодні ставлять під сумнів проведення чесних та прозорих виборів у недалекому майбутньому.

Так, голосування на дільницях намагалися проводити за водійськими посвідченнями, видавали бюлетені узагалі по ксерокопіям паспортів, по кільком паспортам людей, які були відсутні на виборчій дільниці, закордонним паспортам, член дільничної виборчої комісії Нікель Марія Василівна (яку без досвіду роботи напередодні виборів було призначено до складу дільничної комісії рішенням голови сільської територіальної виборчої комісії від партії  Батьківщина Данило Романом Романовичем!) замість одного бюлетеню видала виборцю аж три.

Цей факт спостерігачі та журналісти відзняли на камери та передали правоохоронним органам. І що тепер чекає на цю бідну молоду дівчину?! Адже вона лише 1990 року народження! Навіщо ви підставляєте дітей?

Сьогодні депутати від фракції Партії регіонів звертаються до усіх учасників виборчого процесу на Львівщині, у першу чергу до представників дільничних та окружних виборчих комісій, лише з одним гаслом: «Працюйте в рамках закону!». І лише це убезпечить вас від наслідків та кримінальної відповідальності за порушення, котрі ви, можливо і не бажаєте вчиняти.

Однак незнання, як кажуть, не звільняє від відповідальності. Хочемо нагадати, що відповідно до статті 158 Кримінального кодексу України «фальсифікація виборчих документів, документів референдуму чи фальсифікація підсумків голосування, надання неправдивих відомостей до органів Державного реєстру виборців чи фальсифікація відомостей Державного реєстру виборців» а також статті 8 цього ж закону, де йдеться, що «умисне надання членом виборчої комісії чи комісії з референдуму громадянину можливості проголосувати за іншу особу чи проголосувати більше ніж один раз у ході голосування або надання виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі особі, яка не включена до списку виборців (громадян, які мають право брати участь у референдумі) на відповідній виборчій дільниці (дільниці з референдуму), або надання виборцю заповненого виборчого бюлетеня (бюлетеня для голосування на референдумі)» караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.

 І у той час, як ваші великі політичні лідери протиратимуть штани парламенті, ви нестимете повну кримінальну відповідальність за діяння, котрі можуть призвести до неправдивого волевиявлення громади Львівщини.

Не допустімо фальшування виборів! Не дайте політичним шулерам ошукати вас! 

З повагою, фракція Партії регіонів у Львівській облраді"

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.