Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво у Львові

Четвер, 3 травня 2018, 10:35

Уряд планує зменшити щільність населення у великих містах

будівництво у Львові

Максимально допустима щільність населення не буде сягати більше ніж 540 люд./га.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України планує оновити та законодавчо обмежити межі мінімальної та максимальної щільності населення у забудові.

"Зараз діючими нормами визначена максимальна щільність населення – 450 люд./га, при цьому обмеження її підвищення немає. Тобто вона може збільшуватися при наявності відповідного обґрунтування, і хто як хоче, так і обґрунтовує таку необхідність. У результаті – в деяких районах великих міст бачимо суцільну забудову щільністю 1000-2000 люд./га та повну відсутність благоустрою і соцінфраструктури", – заявив Лев Парцхаладзе.

Відтак, для забезпечення комфортних житлових умов в уряді планують ввести чітки обмеження з допустимим збільшенням щільності максимально до 20% – 540 люд./га. Таке збільшення буде можливим лише за 2 умов:

– розміщення на території мікрорайону підземних або багатоповерхових гаражів з автостоянками та велосипедними стоянками;

– наявність вбудовано-прибудованих закладів дошкільної освіти та об’єктів повсякденного та періодичного обслуговування, створення відкритих терас у житлових і громадських будинках.

Для можливості підвищення щільності ці умови мають бути виконані одночасно.

Нові державні будівельні норми вже затверджені й будуть опубліковані найближчим часом.

Нагадаємо, також Мінрегіон планує дозволити розміщувати вбудовані у житлові будинки дошільні дитячі заклади.

Станом на сьогодні за будівництвом серед інших районів Львівщини лідирують Стрийщина і Сколівщина.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.