Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміттєзвалище

П'ятниця, 4 травня 2018, 11:23

На сміттєзвалищі поблизу Дрогобича рівень нафтопродуктів у 30 раз перевищує норму

сміттєзвалище

Екологи виявили значне забруднення земель поблизу сміттєзвалища у селі Брониця.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Екологи відібрали проби ґрунту на території сміттєзвалища, що знаходиться у селі Брониця Дрогобицького району. За результатами аналізів екоінспектори виявили значене перевищення забруднюючих речовин у ґрунті.

Зокрема, у об'єднаній пробі ґрунту на місці розміщення гудронів нафтопродукти перевищували норму в 15 раз, залізо – в 11,6 рази, марганець – в 1,5 рази, свинець – в 5,7 рази, хром – в 4,6 рази; а у об'єднаній пробі ґрунту, приблизно 50 метрів на південний захід від першої проби: нафтопродукти – в 16,3 рази, залізо – в 12,1 рази, марганець – в 2,1 рази, свинець – в 8,3 рази, хром – в 4,8 рази.

У пробі ґрунту в північному напрямку на місці розміщення гудронів виявили такі показники: нафтопродукти перевищували норму в 32,4 рази, залізо – в 14,2 рази, марганець – в 2,3 рази, свинець – в 10 раз, хром – в 5,4 рази.

Нагадаємо, у лютому мешканці села Брониця заблокували дорогу до сміттєзвалища, куди звозять сміття з Дрогобича. А у березні минулого року мешканці цього села заблокували дорогу на сміттєзвалище через вантажівки із львівським сміттям.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.