Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

www.spiegel.de

Середа, 26 вересня 2012, 14:46

В Києві бездомних собак почали стерилізувати, проте в Харкові досі вбивають – Spiegel

Після Євро-2012 в Україні під міжнародним тиском почали стерилізувати бездомних собак, проте в другому за розміром українському мегаполісі Харкові ситуація досі залишається катастрофічною.

Про це йдеться у статті «Страждання бездомних собак» німецького видання «Der Spiegel».

«Довгий чаc в Україні відбувались організовані на державному рівні масові вбивства бездомних собак, які здебільшого здійснювались приватними мисливцями за собаками. Жахливі фотографії вбитих тварин показали наочність проблеми для господарів чемпіонату з футболу і стали зброєю для захисників тварин. Через протести міжнародної спільноти уряд врешті заборонив вбивство тварин і оголосив про суворі покарання за жорстоке поводження з тваринами», – пише журналістка Сімона Утлєр.

Вона зазначає, що за останні місяці суттєво покращилась  ситуація у столиці України, де, спільно з Німецьким товариством порятунку (Deutsche Tierschutzbund), втілюється програма із стерилізації тварин.

Зовсім інша справа, за словами Утлєр, із бездомними собаками в Харкові - тут їх досі присипляють. Однак, додає вона, в червні у Харкові був відкритий притулок для бездомних псів, де опиняються тварини, яких знаходять на вулиці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.