Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Перекриття залізниці у м.Пустомити

Фото Юрія Биця

Понеділок, 7 травня 2018, 15:45

Питання трускавецької електрички тримають на контролі залізничники і Пустомитівська РДА

Перекриття залізниці у м.Пустомити

Внаслідок малої кількості вагонів її пасажири перекрили рух на вокзалі Пустомит і зібрали близко 150 підписів.

Про це у одній з Пустомитівських Facebook-спільнот повідомив Юрій Биць. Він зазначив, що пасажири електропоїзда "Львів-Трускавець" через незадоволення малою кількістю вагонів на цьому маршруті зібрали підписи і скерували їх голові Пустомитівської РДА Ігорю Хруню (який був присутній на перекритті залізниці) і керівництву Львівської залізниці. 

У коментарі Варіантам працівники Пустомитівської РДА підтвердили факт присутності Ігоря Хруня на ранковій акції протесту і додали що письмове звернення, наразі, до РДА не надійшло.

 Водночас прес-центр Львівської залізниці оприлюднив заяву, в якій висловлено занепокоєння випадками блокування сторонніми особами залізничних шляхів, що не лише завдають шкоди стабільній роботі магістралі, а й становлять серйозну загрозу для безпеки руху.

Поряд із тим, Львівська залізниця звертається до правоохоронців із вимогою вжити невідкладних заходів для запобігання незаконному втручанню сторонніх осіб у роботу магістралі, гарантування стабільного руху поїздів та безпеки пасажирів. Залізничники наголошують, що відповідно до ст. 279 Кримінального кодексу України "Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства", дії осіб класифікуються, як кримінальний злочин і передбачають покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, перекриття залізничного руху в Пустомитах відбулося  сьогодні вранці. Аналогічна ситуація виникла  27 квітня на станції Скнилів через малу кількість вагонів електропоїда "Львів-Мукачево". 2 травня Львівська залізниця оголосила, що проводить службове розслідування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.