Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

церква Архистратига Михаїла у Конюшках

decerkva.org.ua

П'ятниця, 11 травня 2018, 15:07

На Мостищині дві парафії перейшли з УАПЦ в УПЦ КП

церква Архистратига Михаїла у Конюшках

Парафії двох сіл перейшли з Української Автокефальної Православної Церкви до Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Про це йдеться у розпорядження голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки № 405/0/5-18 від 7 травня.

Документом зареєстровано зміни до статуту релігійної громади Української Автокефальної Православної Церкви села Годині Мостиського району, виклавши його у новій редакції як статут релігійної організації "Релігійна громада Української Православної Церкви Київського Патріархату парафії Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього у с. Годині Мостиського району Львівської області" з урахуванням зміни юрисдикційної належності.

Як прокоментувала Варіантам це рішення староста села Годині Мостиської міської об'єднаної територіальної громади Галина Лучин, бажання перейти з одної Церкви в іншу в селян виникло наприкінці 2015 року. Тоді вони звертались до предстоятеля УАПЦ Макарія з проханням змінити парафії священика. Однак цього не сталось, відтак парафія вирішила перейти до Української Православної Церкви Київського Патріархату. Зараз, втім, у селі є невелика кількість прихильників попереднього священика Степана Колодки.

Також зареєструвано зміни до статуту парафії храму Архистратига Михаїла Української Автокефальної Православної Церкви села Конюшки Мостиського району. Новий статут парафії викладено як статут релігійної організації "Релігійна громада Української Православної Церкви Київського Патріархату парафії Архистратига Михаїла у с. Конюшки Мостиського району Львівської області" з урахуванням зміни юрисдикційної належності.

Нагадаємо, на початку травня стало відомо що двi парафії Самбірщині  перейшли з одної конфесії в іншу, а у Кам'янка-Бузькому районі одна парафія з православ'я перейшла в греко-католицизм.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.