Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

працівники психоневрологічного диспансеру

Вівторок, 15 травня 2018, 16:02

У Львові реорганізовуватимуть заклад малої психіатрії – працівники проти

працівники психоневрологічного диспансеру

Вони провели акцію протесту біля Львівської обласної ради.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні під час сесії Львівської обласної ради відбулась акція протесту працівників Львівського обласного психоневрологічного диспансеру.

Голова профспілкової організації Львівського обласного клінічного психоневрологічного диспансеру Мирослава Луцишин пояснила:

"Ми обурені таємничістю і абсурдністю ситуації, що виникла. Ми зібралися аби проконтролювати і зрозуміти ситуацію, що відбувається, почути інформацію, яку від нас приховують. Місяць тому на зборах нашого трудового колективу наше керівництво запевнило нас, а їх у свою чергу – департамент охорони здоров'я ЛОДA про те, що реорганізації, інших планів на наш диспансер нема. Через місяць ми випадково, без попередження виявили на офіційному сайті Львівської облради проект рішення №1065 Пpo peopганізацію комунального закладу Львівської обласної ради "Львівський обласний клінічний психоневрологічний диспансер" шляхом приєднання його до комунального закладу Львівської обласної ради "Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня".

Tі пояснення, що надали нам неофіційно жодного світла на таке рішення не проливають. У проекті рішення немає нічого про наші робочі місця, і нам кажуть що робочі місця за нами будуть збережені. У документі йдеться лише про приміщення. А про наші робочі місця нам достеменно невідомо.

Як пояснив нам заступник голови облради Володимир Гірняк, це робиться з метою оптимізації ресурсів. Наш заклад має хороші показники роботи і ми працюємо добросовісно і жодних претензій до нас не було.

Ми пробували вийти на контакт з департаментом, що подав такий варіант проекту рішення обласній раді. З нами не йдуть на контакт, нічого не пояснюють,  За чутками, працівники психлікарні розподіляють наші кабінети, а пан Гірняк стверджує, що заклади працюють для пацієнтів. Ми хочемо знати правду"

Вона також додала, що про ситуацію вже відомо головному лікарю Львівської обласної психіатричної лікарні Богдану Чечотці: "У перший же день як лише стало відомо про цей проект рішення був на сайті, Богдан Чечотка зателефонував нашому керівнику і повідомив, що ніякої інформації не має і не знає що відбувається. Він побажав нам успіху в боротьбі, запевнив що не має жодного стосунку до цієї справи".

Медики припускають, що реорганізацію закладу проводять з метою використати приміщення закладу (що на вулиці Коциловського, 30) для комерційної мети. Про це на сесії облради заявив директор диспансеру Володимир Яєчник.

Ситуацію прокоментувала директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак, яка також виступила на сесії облради: "Ми рухаємось так, як йде вся Україна відповідно до концепції рформування психіатричної допомоги, що затверджена Кабінетом міністрів. Наш варіант концепції співзвучний з цим варіантом. Ця концепція напрацьована групою провідних психіатрів на чолі з професором Фільцом ще кілька років тому.

Відповідно до неї подано і оприлюднено на сайті облради проект рішення, яким передбачено громадське обговорення, що відбуватиметься цього місяця і наступних місяців, до включення у порядок денний сесії обласної ради. Для нас чітко зрозуміло з довіду реформування психіатричної допомоги, що ці кроки, які ми робимо разом з депутатами є правильними, вони дадуть можливість фінансовий ресурс вилучити від надмірного адміністративного апарату, від дублювання приміщень одновенної функції, передати на розвиток психіатричної допомоги".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.