Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво

Четвер, 17 травня 2018, 13:00

Пам`ятник депортованим з Польщі українцям збудує Галицька РА

будівництво

Львівські депутати визначили Галицьку державну адміністрацію замовником на проектування та будівництво пам`ятника жертвам депортації 1944-1951 років.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати ухвалили рішення щодо визначення замовника для спорудження пам`ятника 60-ї річниці депортації українців з території сучасної Польщі. "За" проголосували 43 депутати.

Зокрема, у Львові планують облаштувати пам’ятник українцям, які стали жертвами депортації 1944-1951 років із Лемківщини, Надсяння, Холмщини і Підляшшя, на території скверу, що на перехресті вул. Снопківської та вул. В. Стуса.

Згідно із зверненням Об’єднання товариств депортованих українців Закерзоння до міського голови Львова Андрія Садового, функції замовника на будівництво цього пам'ятника покладаються на Галицьку районну адміністрацію.

Зазначимо, наразі проект пам'ятника знаходиться на фінальній експертизі, а вартість робіт все ще не встановлена.

Нагадаємо, раніше депутати Львівської облради встановили на Львівщині День вшанування пам’яті примусово виселених українців із Закерзоння, який відзначатиметься щорічно в другу неділю вересня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.