Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

altur.com.ua

Четвер, 27 вересня 2012, 14:15

Костюк приховує кошти, за які чиновники Львівської ОДА їздять за кордон

Львівська облдержадміністрація не хоче повідомляти, за які кошти чиновники установи їздять за кордон.

Про це сьогодні, 27 вересня, на прес-конференції повідомив керівник медіа-проектів Львівського прес-клубу Роман Шостак.

Він розповів, що організація зробила запити у Львівську ОДА, Львівську міську раду та Львівську облраду з проханням надати інформацію про закордонні відрядження працівників цих установ за 2011 та 2012 роки.

На це, за його словами, у Львівській ОДА відповіли, що протягом 2011 року  та за 7 місяців 2012 року видатки на закордонні відрядження працівників Львівської ОДА не проводились. Єдина інформація, яка була надана – про 8 відряджень працівників Головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Львівської ОДА.

В той же час, Львівська обласна рада надала інформацію про 20 осіб, куди входило місце їхнього відрядження та термін. Львіська міська рада, за словами Шостака, повідомила, що за останні півтора року закордонними відрядженнями скористались 35 осіб установи, проте не вказала суму видатків на ці відрядження.

«Давати такі відповіді – це зухвалість. Таку зухвалість демонструє адміністрація, бо вона впевнена, що її ніхто не потурбує», – прокоментував відповідь на запит Львівської ОДА голова правління ГО «Західноукраїнський ресурсний навчальний центр» Петро Мавко.

Він додав, що більша відкритість Львівської облради та міської ради спричинена їх наближеністю до людей, постійним контролем з боку громадськості. В той же час, за словами Мавка, що вищі щаблі державної влади, то закритішою вона стає.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.