Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

початкова школа

brainscape.com

Вівторок, 22 травня 2018, 10:42

В Україні запрацює нова модель оцінювання для початкових класів

початкова школа

Нова концепція оцінювання буде апробовуватися на пілотних школах.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

У Міністерстві освіти і науки України розробили нову модель оцінювання для початкових класів таа надіслали її в школи, що пілотують новий Стандарт початкової освіти.

Як заявляють у МОН, нова модель ґрунтується на формувальному оцінюванні, що дозволяє оцінити насамперед процес навчання, а не результат (тобто кількість помилок), а також поступ кожного учня. 

Зокрема, тепер учителі оцінюватимуть, як активно дитина працювала на уроці, чи була допитливою, чи добре співпрацювала з іншими тощо.

Розробленням нового зразка оцінювання займалися вчителі пілотних шкіл та інші вчителі-практики, розробники нового Стандарту початкової освіти і представники Академії педагогічних наук.

Документ уже надіслали для апробування в школи, які пілотують новий Стандарт початкової освіти. На Львівщині налічується 9 таких шкіл. За результатами оцінювання в цих класах і зворотного зв’язку від учителів, Міністерство внесе корективи і надасть нову форму оцінювання всім першим класам для 2018/2019 навчального року.

Нагадаємо, що з вересня на Львівщині усі початкові класи перейдуть на нові стандарти освіти.

Також зазнаимо, що на Нову українську школу у Львівській області виділили 71 мільйон гривень із держбюджету.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.