Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

vorobus.com

Четвер, 27 вересня 2012, 15:53

Садовий із заступниками їздить у відрядження за кордон більше і далі, ніж колеги Панькевича

Посадові особи Львіської міськради за останні півтора року здійснили на 15 закордонних відряджень більше, ніж чиновники Львівської облради, при цьому географія перших була значно ширшою.

Такі дані були отримані у відповідь на запит ЛОГО «Львівський прес-клуб» з проханням надати інформацію про закордонні відрядження працівників Львівської ОДА, Львівської міськради та Львівської облдержадміністрації.

Згідно з наданою у відповідь на запит інформацією, з 2011 до 2012 року станом на 15.09.2012 працівниками Львівської облради були здійснені 20 закордонних відряджень.

«Рекордсменами» виявились голова облради Олег Панькевич (виїздив за кордон 7 разів) та два його заступники – Петро Колодій (6 разів) і Валерій П`ятак (4 рази). По одному закордонному відрядженню – в депутатів Остапа Стахіва, Святослава Шеремети та Ярослава Кравченка. Їздили чиновники переважно до сусідньої Польщі. Серед кілької винятків – Сербія, Литва, Угорщина, Австрія та Ватикан.

Натомість Львівська міськрада за той же період відзвітувалась про 35 закордонних відряджень. Беззаперечне лідерство за закордонними поїздками – в заступника міського голови з гуманітарних питань Василя Косіва (виїздив з робочими поїздками за кордон 17 разів). Вдвічі менше було закордонних поїздок за останні півтора року у Андрія Садового – за кордоном він побував 8 разів.

Порівняно активним за рівнем закородонних поїздок був також заступник міського голови з питань містобудування та інфраструкутри Володимир Шевчук (4 закордонні відрядження).

Географія відряджень чиновників міськради значно ширша, ніж у їх колег з облради – окрім Польщі, це  Франція, Німеччина, Румунія, Бельгія, Грузія, Литва, Великобританія, Австрія, Італія, Фінляндія, Сербія, Ізраїль і навіть Китай.

При цьому, як зазначив голова правління РГФ «Право і демократія» Андрій Бурий, інформація, надана у відповідь на запити Львівською міською радою і облрадою є неповною і неструктурованою, а подана дуже змішано і загально.

До прикладу, не зазначено кошти, витрачені окремо на поїздки міського голови, його заступників та депутатів, а подана інформація лише про передбачену загалом на відрядження суму коштів.

Так, для Львівської міськради у 2011 році вона становила 160 тис. грн, з яких було використано лише 65 тис грн, а в 2012 році - 80 тис.грн, з яких станом на 01.09.2012 використано лише 2657 грн.

Нагадаємо, Львівська ОДА у відповідь на запит надала інформацію лише про 8 відряджень працівників головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестиції та зазначила, що протягом останніх півтора року видатки на закордонні відрядження працівників Львівської ОДА не проводились.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.