Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Микола Іщук

Радикальна партія України

Прес-реліз,   Вівторок, 29 травня 2018, 13:53

Радикальна партія Львівщини долучилась до відзначення 102 роковин смерті Івана Франка у Львові

Микола Іщук

28 травня у Львові активісти Радикальної партії Олега Ляшка на чолі з головою Львівської територіальної організації Миколою Іщуком взяли участь в урочистій ході та заходах з вшанування пам’яті Івана Франка.

Разом з шанувальниками творчості великого Каменяра, а також музейниками, студентами та викладачами львівських навчальних закладів, активісти Радикальної партії поклали квіти до могили письменника на Личаківському цвинтарі, а також долучились до мистецької програми, яка складалась із зачитування уривків з відомих творів Франка.

Микола Іщук наголосив, що Іван Франко – це символ свободи, справедливості та демократії, який ніколи не втрачає своєї актуальності для українців.  

"Франкові слова – це голос душі українського народу, який  усе життя сподівається на краще життя у власному домі. Слово Великого каменяра "Лупайте сю скалу! Нехай ні жар, ні холод Не спинить вас! Зносіть і труд, і спрагу, й голод,  Бо вам призначено скалу сесю розбить" – слугує для нас закликом до дії, закликом до боротьби за інтереси нашого народу", – зазначив він.

За словами Іщука, Радикальна партія Олега Ляшка сьогодні також докладає  зусилля для збереження та популяризації пам’яті Франка на Львівщині.

"Задля цього, ми налагоджуємо співпрацю зі всіма зацікавленими активістами, представниками громадськості та місцевої влади і всіх запрошуємо до співпраці", – наголосив він.

Микола Іщук також  подякував музею Івана Франка у Львові та його директору Богданові Тихолозу, які виступили організаторами Дня пам’яті письменника у Львові.

"Дякую, що так віддано працюєте і доносите історію та потрібне слово до наших поколінь", – додав Іщук.

Нагадаємо, 28 травня минуло 102 роки від дня смерті видатного українського письменника, поета, публіциста, перекладача, громадського і політичного діяча Івана Франка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.