Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

студенти-медики

Sng.today

Середа, 30 травня 2018, 16:40

Вступників, які погодяться працювати в селах, першочергово зарахують до медичних вишів

студенти-медики

Така ж процедура стосуватиметься і педагогів.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Сьогодні, 30 травня, під час засідання уряд прийняв постанову щодо  першочергового зарахування вступників до медичних і педагогічних вищих навчальних закладів на спеціальності "Освіта/Педагогіка" і "Охорона здоров’я".

Як зазначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, вступнки мають відпрацювати в сільській місцевості не менш як 3 роки – на цей період фахівцям безкоштовно надаватимуть житло з оплатою опалення і освітлення.

"Наприкінці 2016 року Верховна Рада відмінила примусове працевлаштування випускників медичних вишів, адже вільний вибір місця подальшої роботи – це їхнє конституційне право. Водночас була передбачена можливість першочергового зарахування до медичних і педагогічних університетів тих вступників, які самі виявлять бажання відпрацювати в сільській місцевості. Ми сподіваємося, що це дозволить покращити рівень надання освітніх та медичних послуг в селах, залучити туди більше молоді", – додала Лілія Гриневич.

Після закінчення навчання випускник має протягом місяця прибути до місця відпрацювання, укласти трудовий договір та почати роботу. Якщо ж випускник відмовиться виконувати умови угоди, йому потрібно буде відшкодувати кошти, витрачені вишем на його підготовку.

Документ набере чинності з 1 січня 2019 року й діятиме починаючи зі вступної кампанії 2019 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.