Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

маршрутки області

Четвер, 31 травня 2018, 15:36

На Львівщині визначили які категорії пільговиків не платитимуть в маршрутках

маршрутки області

Наразі визначили 5, а також визначили умови компенсації коштів за перевезення пільговиків.

Про це сьогодні на прес-конференції розповів голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, – повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні у Львівській облдержадміністрації підписали меморандум про перевезення пільговиків-учасників АТО. Під ним підписались голова ЛОДА Олег Синютка, голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, голова асоціації роботодавців Михайло Вельгош і голова Львівської обласної профспілки працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства Юрій Кривенко.

Відповідно до меморандуму, безкоштовним проїздом користуються учасники бойових, добровольці АТО, члени сімей загиблих, особи з інвалідністю внаслідок війни і особи з інвалідністю по зору з супроводжуючою особою. При чому, по перших двох категорій, перевізники на період до 1 січня не претендують на відшкодування коштів, возитимуть за свій рахунок. А решта категорій – ЛОДА зобов'язалась знайти кошти для компенсації. Ця домовленість досягнута, всі її підтримали," – деталізував Іван Велійка.

Він також повідомив, є приняйті рішення про монетизацію Пустомитівською РДА, містом Стрий. У всіх решта районах і ОТГ рішень нема. Пустомитівщина – єдиний район де є монетизація для кількох категорій пільговиків. У Стрию визначились, що компенсовуватимуть єдиному в місті Стрийському АТП 6 мільйонів гривень на рік.

"Сьогодні в ЛОДА чітко домовлено, що ми беремо двотижневий тайм-аут до 15 червня. До того часу Олег Синютка проговорить з рештою РДА, щоб вони визначались. Непрйнте рішення – це не позиція. Мусить бути або рішення по монетизації, або рішення про виділення коштів на пільгові перевезення. Якщо до 15 числа у районах і ОТГ не приймуть ніяких рішень, вони будуть свідомі того, що усі пільговики крім учасників бойових дій та ще кількох категорій,платитимуть в повному обсязі за проїзд. Це рішення прийнято, погоджено ЛОДА, у понеділок Олег Синютка доведе до відома всі голова РДА і ОТГ на скайп-нараді. У випадку якщо не приймуть ніяких рішень, ЛОДА буде на стороні перевізників," – попередив Велійка.

Він також підкреслив, що питання оплати проїзду в громадському транспорті учасниками бойових дій не підлягає обговоренню.

Зазначимо, Уряд визначив порядок монетизації пільг на проїзд у транспорті в березні. У квітні перевізники припускали  виникнення соціальної напруги через не оголошене досі рішення про виконання постанови Уряду.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.