Роман Кошла,  28 вересня 2012

Варіанти на вікенд

Хоч вересень і підходить до свого завершення, та осінь більш схожа на весну: на вулиці тепло і затишно, а ми в надії на те, що Ваші вихідні залишаться вихідними, пропонуємо вам нові ідеї їх проведення у Львові.

Ось, що ми можемо запропонувати Вам на вихідні.

Варіанти на кіно

Чоловік з гарантією. Ще один викид російського кінематографу із казковим сюжетом та слинявим хеппіендом. Фільм сімейний і вартий перегляду та витрачених на нього грошей, якщо Ви прийдете на нього із дітьми, або зі своїми мамою та татом.

Сеанси: 10.30, 12.15, 14.00, 15.45, 17.30, 19.15, 21.00, 22.45 Планета Кіно (ТРЦ King Kross Leopolis).

Петля часу. Фільм із вічно лисим міцним горішком Брюсом Уіллісом про недалеке майбутнє, де стали можливі подорожі в часі. Завдання однієї із компаній, що робить подорожі можливими, всадити кулю в голову потрібній людині, стерши тим самим її з історії. Все йде гладко до тих пір, поки головний герой не виявить, що куля призначена йому.

Сеанси: 10.30, 14.50, 17.00 Кінопалац Коперника (вул. Коперника 9); 21.00 Кінопалац (вул. Театральна 22); 10.15, 12.30, 14.45; 17.00, 19.15, 21.30, 23.45 Планета Кіно (ТРЦ King Kross Leopolis).

Музичні варіанти

Із 28 вересня по 27 жовтня у Львові проходить ХVІІІ Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти». Фестиваль розкриє львів’янам та гостям міста розмаїття сучасних музичних стилів, жанрів та інтерпретацій і підкреслить особливий, часто контрастний характер нової музики. Відвідати варто всім без винятку, адже стилі музики будуть найрізноманітніші та й ціна квитка 50 грн. не так вже й висока.

Також 29 вересня у суботу о 19.00 у Львівській філармонії відбудеться концерт «Маніпуляція». Це світова прем’єра у Львові – перша симфонія австрійського композитора та диригента Маттіаса Ґеорґа Кендлінґера – «Маніпуляція».

Театральні варіанти

Із 27 по 30 вересня у Львові представлять сучасну українську та європейську драматургію у межах ІІІ Фестивалю сучасної драматургії «Драма.UA». Цьогорічним гаслом фестивалю став заклик «Більше драми!». На фестивалі презентуватимуть найкращі закордонні та українські п’єси, які увійшли до фіналу драматургічного конкурсу «Драма.UA». Загалом, упродовж чотирьох фестивальних днів будуть представлені близько 20 п’єс, відбуватимуться також круглі столи та зустрічі із відомими драматургами, критиками та театрознавцями. Програму «Драми.UA» можете знайти тут.

Ще один театральний варіант для Вас - міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев». Із 27 вересня по 6 жовтня свої вистави презентуватимуть 16 театрів з різних країн, всього глядачам запропонують 28 вистав, серед яких вистава «Сарана», сербської драматургині Біляни Србляновіч, яка за свою драматургію отримала всі кращі нагороди світу.

А після того, як ви відвідаєте концерти, фільми та вистави, завітайте на філіжанку гарячої кави на VI Міське свято кави – «На каву до Львова», яке триватиме із 28 по 30 вересня на Площі Ринок. Та й відіслати листівку у далекі краї Кавовою поштою.

Ну, і на завершення порада тим, кого все вище розказане не зацікавило. Плюньте на все та сходіть на гучну вечірку, віддірвіться на повну, а десяток-другий джину із тоніком або ще якогось смачного коктейлю Вам у цьому обов’язково допоможуть.

Завжди залишається бонусний варіант для релаксу. Прогулянка осіннім лісом чи парком та збір листочків-жолудів-каштанів на гербарій. Доки ще сонечко з'являється і пригріває трохи.

До зустрічі вже у жовтні та гарних вихідних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.