Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Хміль

Прес-реліз,   П'ятниця, 1 червня 2018, 15:12

НРЦ "Джерело" не має аналогів в Україні, – Михайло Хміль

Михайло Хміль

У День захисту дітей Навчально-реабілітаційний центр "Джерело", який опікується дітьми із порушеннями розвитку, влаштував велике інклюзивне дитяче свято. 

Підтримати центр, в якому протягом 25-ти років існування допомогу отримали близько 5 тисяч дітей та молоді з особливими потребами, прийшли львівські школярі, дитячі колективи і діти з інших районів області. Відвідав центр також народний депутат від «Народного фронту» Михайло Хміль.

«Як «приятеля Джерела» мене особливо тішить, що цей заклад, який святкує цього року своє 25-ліття, є для інших подібних соціальних установ в Україні прикладом для наслідування. Тут працюють кваліфіковані фахівці, які діляться власним досвідом і проводять навчання для працівників різних територіальних будинків-інтернатів з усієї України. Тут надається справді якісна спеціалізована допомога родинам, в якій народилась дитина з порушеннями розвитку. Закликаю усіх небайдужих долучатись до спільноти «Друзі Джерела», щоб підтримувати особливих дітей та молодь. Цьому центру не має аналогів в Україні, бо вся команда «Джерела» - великі фанати своєї справи», - зазначив народний депутат.

Як зауважила директор НРЦ «Джерело» Зореслава Люльчак, команда центру прагне, аби інклюзія в Україні була звичним явищем. «Ми хочемо, щоб всі діти з особливими потребами мали доступ до якісних соціальних, навчальних та освітніх послуг, щоб сім'ї жили повноцінним та щасливим життям. Ми прагнемо, щоб в будь-якому куточку нашої України була доступна програма раннього втручання, а інклюзія стала звичним явищем», - наголосила Зореслава Люльчак.

Сьогодні у навчальних програмах центру беруть участь 170 дітей та молодих людей з особливими потребами, супровід у відділенні раннього втручання отримують понад 700 сімей, 300 дітей отримують реабілітаційні послуги у відділенні розвитку дитини. «Джерело» також приймає на проживання родини з цілої України на час реабілітації в центрі.

Зазначимо, що НРЦ постійно розвивається і нещодавно у Львові відкрили ще один осередок для десяти молодих людей на вулиці Кирилівській. До кінця року планується відкрити ще два осередки у структурі Львівського міського центру реабілітації. У планах «Джерела» відкрити такі структурні одиниці у кожному мікрорайоні міста, безпосередньо неподалік місць проживання особливих дітей. Адже щодня у центр, що знаходиться на проспекті Червоної Калини,86а, особливу молодь на щоденні програми довозять шість спеціально обладнаних мікроавтобусів.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.