Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

цимбалюк михайло

во батьківщина

Прес-реліз,   П'ятниця, 1 червня 2018, 16:31

Випускники дитбудинку у Корналовичах отримали допомогу для майбутнього навчання

цимбалюк михайло

На канікули – з музикою і піснями. 

Святковим концертом 31 травня вихованці дитячого будинку у Корналовичах закінчили навчальний рік. Цього року серед учнів – двоє випускників. Про це повідомляє прес-служба ЛТО ВО "Батьківщина".

«Я тут пробув 5 років – прийшов у 5 класі. На початку трошки мені було складно у спілкуванні з дітьми. Але далі було легше, – ділиться спогадами випускник Тарас Попівчак. – Тепер планую йти в Дрогобич – в будівельну компанію на зварювальника. Там буду працювати і вчитися».

Зі сльозами в очах ідуть випускники – дитбудинок став для них другим домом. «В нашому дитячому будинку виховуються 37 дітей. Це діти-сироти і діти, позбавлені батьківсьої опіки, – каже Марія Янушевич, директорка дитячого будинку. – У нас їм добре. Проблеми з’являються уже потім – як вони ідуть. Але ми дбаємо, щоби діти мали стипендію, щоби їм хтось поміг. Щоби жили належно і щоби вберегти їх від всього поганого».

Опікуються будинком і європейці, і українці. З нагоди свята у дитбудинок привезли гостинці для наймолодших. А випускники отримали фінансову допомогу.

«Вже понад 10 років їздимо у цей будинок «Рідний дім». Це й справді «Рідний дім» для цих дітей, – каже Михайло Цимбалюк, голова ВО «Батьківщина» Львівщини. – Це діти сироти. Ми хочемо їм створити умови, щоб вони не загубилися там – у дорослому житті Тому ми соціально будемо їх супроводжувати».

Щоби будинок існував – тепер потрібно шукати фінансування. Мільйон гривень виділяє районна влада. Ще мільйон обіцяла додати обласна рада. Це питання відстоюють у «Батьківщині».

«Чиновники кажуть – нехай ці діти роз’їжджаються по великих школах-інтернатах, які мають державне фінансування, – каже Михайло Цимбалюк, голова ВО «Батьківщина» Львівщини. – Ми впевнені, що це – неправильний підхід. Це не є державницький підхід – бо не кожна територіальна громада може утримати такий будинок».

Наступного року дитячий будинок у Коналовичах планує святкувати 20-річчя. Та чи буде існувати будинок далі – не зрозуміло. Вже цього року через нестачу фінансування довелося скоротити семеро вчителів. 

 

Т

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.