Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Микола Іщук

Прес-реліз,   Середа, 6 червня 2018, 11:43

Микола Іщук: Ідея повернення лісів громадам актуальна, а тому облраді варто забезпечити шляхи її реалізації

Микола Іщук

Ляшківці активно долучаться до діяльності тимчасової робочої групи з вивчення проблем розвиту лісового господарства в області.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної організації Радикальної партії Олега Ляшка.

Повернення лісів, що свого часу були передані на баланс обласного комунального підприємства "Галсільліс", у власність громад вписується в концепцію децентралізації, сприяє економічному розвитку об’єднаних територіальних громад, тому ляшківці вважають, що Львівська обласна рада повинна це питання досконало вивчити та забезпечити шляхи його реалізації.
Про це заявив голова Львівської територіальної організації Радикальної партії Олега Ляшка Микола Іщук.

"Ідея повернення лісів громадам актуальна, адже підприємство "Галсільліс" роками не справляється зі своїми функціями. Вважаю, що робоча група з проблематики лісового господарства, яка поновить свою роботу за рішенням облради, має всебічно розглянути питання забезпечення механізму повернення лісів громадам, перш ніж перейти до розробки стратегії діяльності "Галсільлісу". Таке доручення буде дано представнику нашої фракції в робочій групі", - пояснив Микола Іщук.

Об’єднані територіальні громади, на думку Іщука, спроможні сьогодні забезпечити організацію та контроль за проведенням законних вирубок лісу, а також відшукати кошти на відновлення та охорону лісів.
"Звісно, що такі рішення ухвалюються не наскоком, а після детального економічного аналізу. Але, якщо громада вважає, що вона краще за комунальне підприємство зможе розпоряджатися лісами, віднайде кошти на створення спеціалізованого підприємства, то облрада не повинна це гальмувати, а навпаки зобов’язана створити механізми забезпечення конституційного права громад на володіння та розпорядження природними ресурсами", – переконаний Іщук.

Нагадаємо, 5 червня Львівська облрада створила тимчасову робочу групу з вивчення проблем розвиту лісового господарства в області, наклала тимчасовий мораторій на діяльність військових лісгоспів, а також доручила розробити стратегію діяльності комунального підприємства "Галсільліс".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.