Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

бібліотека

Четвер, 7 червня 2018, 11:48

У Львові створять єдиний електронний каталог бібліотек

бібліотека

Львівські депутати проголосували про створення у місті єдиної електронної бібліотеки.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати затвердили програму реалізації проекту "Електронна бібліотека" на 2018-2020 роки. "За" проголосували 44 депутати.

Як пояснила директор департаменту розвитку та в.о начальника управління культури Наталія Бунда, йдеться про створення єдиної електронної системи та  єдиного читацького квитка для всіх бібліотек Львова.

"Проект передбачає створення єдиного електронного каталогу на всі наші бібліотечні відділення. У нас є дві системи для для дорослих та дітей, вони налічують в сумі 40 бібліотек, є пропозиція об'єднати їх у єдиному систему, створити електронний квиток та електронний кабінет", – зазначила Наталія Бунда.

Вона додала, що у до єдиної системи увійде Наукова бібліотека імені В. Стефаника, бібліотека Центру Шептицького Українського католицького університету.

Для створення "Електронної бібліотеки" потрібно: розробити електронний каталог та документообіг для бібліотек міста; забезпечити бібліотеки електронними примірниками книг; надати читачам доступ до закордонних електронних бібліотек; проіести комп’ютеризацію бібліотек; провести навчання для працівників бібліотек міста.

Заходи із реалізації цієї програми фінансуватимуться з бюджету Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.