Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Грибовицьке сміттєзвалище

П'ятниця, 8 червня 2018, 15:04

Міськрада Львова оздоровить дітей з сіл поблизу Грибовицького сміттєзвалища

Грибовицьке сміттєзвалище

Села Малехів та Великі Грибовичі отримають 1,5 млн грн з бюджету міста.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявила директор департаменту гуманітарної політики міськради Галина Слічна, з цьогорічного бюджету Львова буде виділено 1,5 млн грн на оздоровлення дітей сіл Великі Грибовичі і Малехів.

«З міського бюджету Львова виділено 250 тис грн селу Великі Грибовичі і 250 тис грн селу Малехів на придбання путівок на оздоровлення. Ця субвенція з міського бюджету Львова цим сільським бюджетам буде перерахована сьогодні», – зазначила Галина Слічна.

За її словами, кожного року з міського бюджету виділяються кошти на оздоровлення дітей цих сіл.

Нагадаємо, у травні Львівська міська рада прийняла  рішення зробити платним водопостачання для Малехова, Збиранки та Грибович з першого червня.

Тому ЛМКП "Львівводоканал" вирішив припинити з 1 квітня водопостачання до сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі через їхню відмову укладати договори на водопостачання. Однак це рішення відтермінували до 1 липня.

Також міськрада Львова запропонувала мешканцям цих сіл  встановити лічильники обліку споживання води, натомість пообіцявши відшкодовувати вартість води, необхідної в межах потреб санітарно-гігієнічних норм, – 1,5 м³ в місяць на одного мешканця.

Зазначимо, що Малехів та Грибовичі є поблизу Грибовицького сміттєзвалища, яке шкідливо впливає на води у цих селах.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.