Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

electioninfo.org.ua

Понеділок, 1 жовтня 2012, 12:42

Опозиціонери Львівщини скаржитимуться міжнародним спостерігачам про «незаконне» формування ДВК

Представники Об’єднаної опозицій та ВО «Свобода» на Львівщині планують зустрітись з міжнародними спостерігачами на Львівщині, аби доповісти їм про порушення закону при формуванні ДВК на Львівщині.

 

Про це сьогодні, 1 жовтня, на прес-конференції повідомив керівник штабу ВО «Батьківщина» на Львівщині Степан Кубів.

Він розповів, що вже в середу має намір зустрітись із представником ОБСЄ на Львівщині.

Поштовхом до таких дій Об’єднаної опозиції, за словами Кубіва, стали численні порушення, що спостерігались у формуванні та роботі дільничних виборчих комісій а також окружних виборчих комісій.

Кубів озвучив 12 постулатів, які, на його думку, характеризують, що робота ДВК є незаконною. Серед них – невчасність у створенні ДВК, наявність у списках «мертвих душ» – осіб, які часто навіть не підозрюють, що є членами ДВК і яких найближчим часом планують замінити, наявність у дільничних виборчих комісіях представників з інших регіонів – «чужих», кількість яких у деяких ДВК становить більше тисячі, намагання перешкодити потраплянню на засідання ДВК представників від ВО «Свобода» тощо.

За словами Кубіва, найближчим часом опозиціонери ініціюватимуть проведення позачергової сесії Львівської облради, яку планують присвятити саме розгляду питань роботи ДВК.

Нагадаємо, представники Об'єднаної опозиції та ВО «Свобода» на Львівщині регулярно заявляють про порушення у формуванні та роботі дільничних виборчих комісій, через що пообіціяли щотижня давати прес-конференції, присвячені моніторингу цього питання. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.