Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

кінотеатр "Львів"

Середа, 13 червня 2018, 14:10

Для переформатування кінотеатру "Львів" з'явилась нова ідея

кінотеатр "Львів"

Проект полягає у створенні на базі кінотеатру науково-мистецького арт-центру.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Ініціатором створення арт-центру виступає університет "Львівський Ставропігіон". У подальшій перспективі буде створена перша в Україні національно-патріотична кіностудія імені Данила Галицького для випуску фільмів, присвячених національним героям України.

Слід зазначити, що це не перший університет, який зацікавився приміщенням кінотеатру "Львів". Раніше Український католицький університет подавав проект реконструкції будівлі та використання її як мультифункційного мистецько-культурного центру. Але реалізація цієї ідеї є у довгостроковій перспективі у зв'язку зі стратегічним планом розвитку УКУ. До роботи університет може приступити не швидше, ніж за 7 років.

Нагадаємо, що у 2016 році відбулися громадські слухання, на яких активісти презентували п’ять проектів із відновлення кінотеатру "Львів".

Наразі кінотеатр "Львів" є у занедбаному стані. Жодних коштів із місцевого бюджету заклад не отримує, відтак перебуває на самоутриманні.

Тому ще наприкінці 2015 року Львівська обласна рада оголосила конкурс проектів із відновлення кінотеатру. У лютому минулого року визначили кращим проект директора Палацу мистецтв Юрія Гнатковського на реалізацію якого потрібно було майже 2 мільйони доларів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.