Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

sofiataxi.lviv.ua

Понеділок, 1 жовтня 2012, 15:48

ДАІ забиратиме автомобілі у власників за борги

Розроблено регламент процедури затримки працівниками ДАІ автомобілів осіб, котрі боргують за кредитами, квартплату та аліментами і перебувають у зв`язку з цим у розшуку.

 

Регламент передбачає, що співробітники ДАІ повинні викликати евакуатор для доставки транспортного засобу, скласти акт огляду та тимчасового його затримання у присутності двох свідків і представника організації, яка доставляє автомобіль на спеціальний майданчик чи стоянку.

Після цього ДАІ зобов`язана повідомити державному виконавцю про тимчасове затримання транспортного засобу протягом трьох діб. Повернення його власнику проводиться тільки на вимогу державного виконавця.

Право затримувати автомобілі за борги інспектори отримали 25 січня, коли Кабінет міністрів постановою N54 вніс зміни в порядок тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках, затверджений ще в 2008 році. Проте досі активно ця норма співробітниками ДАІ не застосовувалася.

Оголошення позичальника в розшук відбувається вкрай рідко (0,1% усіх прострочень платежів), тому повернення банку заставних автомобілів навряд чи кардинально виправить ситуацію з погашенням проблемних боргів.

Джерело: ТСН

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.