Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Продукти харчування

Четвер, 14 червня 2018, 11:17

На Львівщині подешевшали огірки та помідори

Продукти харчування

Разом з цими ововчами у травні стали нижчими ціни на інші продукти харчування. Загалом ціни на цю групу товарів знизились на 1%.

Про це повідомило Головне управління статистики у Львівській області.

Споживчі ціни у травні 2018 року порівняно з попереднім місяцем у Львівській
області та Україні не змінилися. Водночас, з початку року у Львівській області ціни зросли на 4,7%, в Україні – на 4,4%.

У Львівській області у травні 2018 року порівняно з квітнем 2018 року ціни на
продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 1%. Найбільше
подешевшали огірки (на 41,9%) та помідори (на 15,6%). На 11,1–6,4% подешевшали яйця, крупи гречані, часник, фрукти; на 4,1–1,1% – картопля, молочні суміші для дитячого харчування, м’ясо птиці, молоко, мед натуральний, олія соняшникова. Водночас, на 44,5% подорожчала капуста білокачанна, на 13,3% – морква, на 1,9% – сири тверді типу Едам, на 1,7% – хліб, на 1% – борошно пшеничне.
Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищились на 1,3%, у тому числі на тютюнові вироби – на 2%, алкогольні напої – на 0,4%.

Зростання цін у житлово-комунальній сфері на 0,2% відбулося, головним чином, за рахунок підвищення тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій (на 2,6%).
На 6,9% збільшилася вартість туристичних послуг. Послуги готелів подорожчали на 3,1%, харчування поза домом – на 2,8%. Підвищення цін у сфері зв’язку на 1% спричинено подорожчанням послуг інтернету на 1,7% та мобільного зв’язку – на 1,3%.

У сфері транспорту на 18,7% збільшилася вартість проїзду у приміському поїзді, на 11% – перевезення авіаційним пасажирським транспортом. Разом з тим, на 0,7% зменшилася вартість проїзду у міжміському поїзді. Паливо та мастила подорожчали на 0,3%.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.