Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ляшківці на Львівщині

Прес-реліз,   Четвер, 14 червня 2018, 14:55

Галасюк разом з львівськими радикалами перевірили як працює мораторій вивозу лісу-кругляка за кордон на Львівщині

Ляшківці на Львівщині

Перевірка проходила в процесі спілкування з керівництвом та працівниками заводу Львів-ПАК. 

Сьогодні нардеп від Радикальної Партії Олега Ляшка, голова комітету ВРУ з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк та голова Львівської територіальної оранізації партії Микола Іщук відвідали деревообробне підприємство Львів-ПАК, аби переконатись в ефективності дії закону про заборону вивозу лісу-кругляку закордон та вивчити проблеми розвитку лісової переробної галузі.

Про це повідомила прес-служба ЛТО РПЛ.

Віктор Галасюк дізнався від керівництва та працівників «Львів-ПАК» про потреби деревообробників, реальний стан справ на ринку, а також розповів про плани РПЛ у цьому напрямку:

«Ми з нашою командою чудово розуміємо, що головною проблемою для Львів-ПАК та для інших представників галузі є доступність і ціна лісосировини. Фактично, під державні підприємства в галузі, які є монополістами, формують штучно завищену цінову політику, сприяють розвитку корупційної складової. І ці проблеми не можна вирішити в кожному окремому випадку. Їх треба вирішувати системно. Саме тому я, наш лідер Олег Ляшко, і вся команда фахівців працювали над розробкою законопроекту «про ринок лісу», узгоджували його безпосередньо з працівниками галузі і незабаром цей законопроект буде подано», - заявив Галасюк.

Працівники підприємства підтвердили, що після введення мораторію на експорт лісу-кругляку об’єми робіт значно збільшилися, і більшість продукції робиться на європейський ринок. До того ж, за їх словами, умови роботи і зарплата теж покращуються. І це є основною причиною, через яку люди з сусідніх сіл не так масово виїжджають на заробітки закордон.

Микола Ішук наголосив, що деревопереробна галузь є вкрай важливою як для Західної України загалом, так і для Львівщини.

«Сьогодні ми сприяємо тому, щоб виробництво в регіоні зростало, а експорт сировини зменшувався, щоб підприємці мали можливість заробляти на продажі товарів з високою доданою вартістю, щоб підприємства модернізувалися, і українці залишалися в країні, при цьому отримуючи конкурентні зарплати і пенсії. Для нашого регіону це питання особливо актуальне. І я радий, що спільні зусилля і команди Радикальної Партії Ляшка й десятків підприємців вже сьогодні дають позитивні результати. Сподіваюся, що законопроект про ринок лісів і закон 5495 про криміналізацію контрабанди лісу-кругляка буде підтримано у Верховній Раді, що дасть можливість стимуляції розвитку українським підприємцям і поліпшить умови в галузі вцілому», - зазначив Іщук.

"Деревообробне підприємство «Львів-ПАК» забезпечує роботою близько 250 людей з середньою зарплатою 8-10 тисяч гривень. Майже 90% готової продукції йде на експорт. А це означає, що гроші надходять не за контрабанду лісу-кругляку в кишені злодіїв, а до місцевого та державного бюджетів за реалізовану готову продукцію з доданою вартістю. Звичайно, це лише перші кроки. І перші результати мораторію на експорт лісу-кругляку. Але ці результати вже відчутні. І це мотивує на подальшу боротьбу за право українських промисловців мати переваги на українському ринку", – додав голова Львівського міського осередку Володимир Марусяк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.