Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміттєзвалище

Середа, 20 червня 2018, 14:50

Українцям планують підвищити плату за сортування побутових відходів

сміттєзвалище

Завдяки цьому влада планує побудувати систему роздільного сміття.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України.

Станом на сьогодні українці сплачують кошти за послуги збору, транспортування та захоронення сміття, але сума збору не враховує утилізацію та переробку побутових відходів.

"Якщо мова йде про роздільне збирання сміття, то папір, метал, пластик чи дерево - це ті ресурси, які компанії можуть забирати безкоштовно, і громадяни не будуть за це платити. Є якась частина сміття, за яку треба заплатити", – заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

За словами Семерака, щоб побудувати систему роздільного сміття на кшталт тих, що діють в Австрії чи Швейцарії, Україні доведеться підняти плату за управління побутовими відходами.

Наразі мінприроди спільно із іншими профільними міністерствами працює над зміною законодавства, яка дозволить змінити й покращити економічні умови для поведінки з твердими побутовими відходами.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.