Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Четвер, 21 червня 2018, 15:15

10 нардепів з Львівщини не голосували за закон про нацбезпеку

нардепи з Львівщини

Верховна Рада схвалила закон про національну безпеку.

Сьогодні Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроект №8068 "Про національну безпеку". "За" проголосували 248 народних депутатів.

Зокрема, йдеться про реформу сектора нацбезпеки і оборони у відповідності до стандартів НАТО. Законом визначаються і розмежовуються повноваження держорганів у сферах нацбезпеки і оборони, визначається система командування, контролю та координації операцій сил безпеки і сил оборони.

Річний обсяг фінансування сектора безпеки і оборони становитиме не менше 5% запланованого обсягу ВВП, з яких не менше 3% передбачено на фінансування сил оборони.

Також з 1 січня 2019 року міністр оборони України повинен бути призначений із числа цивільних осіб, як і його заступники, а посади командувача Збройних сил України та голови Генерального штабу з 1 січня 2021 року мають бути розділені.

Окрім цього, створюється парламентський комітет з нагляду за діяльністю спеціальних правоохоронних органів, а Служба безпеки України підпорядковується президентові України та підконтрольна Верховній Раді. Голова СБУ має входити до складу Ради національної безпеки і оборони України.

Із львівських нардепів законопроект підтримали: Богдан Дубневич (Блок Петра Порошенка), Андрій Кіт (Блок Петра Порошенка), Оксана Юринець (Блок Петра Порошенка), Андрій Лопушанський (Блок Петра Порошенка), Микола Величкович (Народний фронт), Ігор Васюник (Народний фронт), Микола Кадикало (Народний фронт), Андрій Левус (Народний фронт), Михайло Хміль (Народний фронт), Михайло Бондар (Народний фронт), Остап Єднак (позафракційний), Ганна Гопко (позафракційна), Андрій Парубій (позафракційний), Володимир Парасюк (позафракційний), Дмитро Добродомов (позафракційний), Олег Мусій (позафракційний), Богдан Матківський (позафракційний), Любомир Зубач (Самопоміч), Олег Березюк (Самопоміч), Олег Лаврик (Самопоміч), Олексій Скрипник (Самопоміч), Руслан Сидорович (Самопоміч).

Відсутні: Андрій Антонищак (Блок Петра Порошенка), Ярослав Дубневич (Блок Петра Порошенка), Наталія Кацер-Бучковська (Народний фронт), Тарас Козак (Опозиційний блок), Сергій Кіраль (Самопоміч), Лев Підлісецький (Самопоміч), Ірина Подоляк (Самопоміч).

Не голосували: Тарас Батенко (позафракційний), Юрій Шухевич (Радикальна партія Олега Ляшка).

Утримався: Ігор Шурма (Опозиційний блок).

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.