Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Аеропорт Львів ім. Данила Галицького

П'ятниця, 22 червня 2018, 13:24

Львівський аеропорт спростував статусну заяву депутата Гагалюка

Аеропорт Львів ім. Данила Галицького

Депутат Львівської обласної ради заявив про ймовірність позбавлення аеропорту міжнародного статусу.

Спростування оприлюднили вчора на офіційній сторінці аеропорту в Facebook. Подаємо його повністю:

"Нещодавно в ЗМІ з'явилась інформація про те, що забудова на вулиці Кульпарківській може призвести до того, що аеропорт "Львів" втратить статус міжнародного. Насправді, у даний момент такої проблеми не існує. Фахівці аеропорту постійно вивчають ситуацію на приаеродромній території, моніторять імовірні порушення та повідомляють про них у відповідні компетентні органи.

Приаеродромна територія (прилегла до аеродрому зона контролю та обліку об’єктів і перешкод) – обмежена місцевість навколо аеродрому, над якою здійснюється маневрування повітряних суден. Розміри приаеродромної території визначені Сертифікаційними вимогами до цивільних аеродромів України. Для аеродрому класу "Б" Державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Данила Галицького" приаеродромною територією є місцевість у радіусі 50 км від контрольної точки аеродрому.

Будівлі і природні об'єкти, розташовані на приаеродромній території, не повинні становити загрози для польотів повітряних суден. На приаеродромній території запроваджується особливий порядок здійснення діяльності, яка може вплинути на безпеку польотів. До такої діяльності належить, зокрема, будівництво.

Визначення умов забудови, використання землі і споруд та здійснення вищезазначеної діяльності на приаеродромній території здійснюється органами місцевого самоврядування згідно із законом, за погодженням з експлуатантом аеродрому та уповноваженим органом з питань цивільної авіації (Державіаслужбою).

Порядок погодження місця розташування та висоти об'єктів на приаеродромній території визначається постановою Кабінету Міністрів України від 06.12.2017 р. Про затвердження Положення про використання повітряного простору України" та наказом Міністерства інфраструктури України від 30.11.2012 р. № 721 "Про затвердження Порядку погодження місця розташування та висоти об'єктів на приаеродромних територіях та об’єктів, діяльність яких може вплинути на безпеку польотів і роботу радіотехнічних приладів цивільної авіації".

Погодження місця розташування та висоти об'єктів на приаеродромній території та об'єктів, діяльність яких може вплинути на безпеку польотів і роботу радіотехнічних приладів цивільної авіації, здійснює Державіаслужба України з урахуванням висновків експлуатанта аеродрому та провайдера аеронавігаційного обслуговування (Украероруху).

Інформація щодо можливого позбавлення аеропорту статусу міжнародного, опублікована у львівських ЗМІ є недостовірною, оскільки будівництво житлових комплексів на вулиці Кульпарківській погоджені Державіаслужбою з урахуванням висновків експлуатанта аеродрому (тобто аеропортом) та провайдера аеронавігаційного обслуговування (Украерорухом). Будинки даних житлових комплексів не перевищують висоту поверхонь обмеження перешкод аеродрому, які встановлені сертифікаційними вимогами до аеродрому.

ДП "МА "Львів" імені Данила Галицького" здійснює посилений контроль за станом приаеродромної території, проводить обстеження не рідше одного разу на два місяці, за результатами яких складаються відповідні акти обстеження приаеродромної території. У випадку виявлення непогоджених з експлуатантом аеродрому об’єктів будівництва та/або діяльності, експлуатант аеродрому невідкладно інформує про це Державіаслужбу.

Нагадаємо, 19 червня на сесії Львівської обласної ради депутат від Народного Руху України Богдан Гагалюк, заявив, що у зв'язку з активною забудовою вулиці Кульпарківської Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького можуть позбавити статусу міжнародного.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.