Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СБУ

sq.com.ua

Понеділок, 25 червня 2018, 15:15

В СБУ не відкидають руку Кремля в нападі на ромів у Львові

СБУ

Служба безпеки проводить своє розслідування паралельно з Національною поліцією України.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

СБУ проводить своє розслідування з приводу нападу на ромське поселення у Львові, з'ясовує хто за цим стоїть та хто фінансував погром.

"Щодо нападу на табір ромів у Львові, який нещодавно стався. Цей злочин розслідують, наскільки мені відомо, співробітники Національної поліції, але водночас СБУ приділяє цьому надзвичайно велику увагу. Навіть за попереднього вивчення, аналізу матеріалів, які є, ми бачимо, що схожу організацію було зареєстровано в 2014 році і в РФ", – заявив глава Служби безпеки України Василь Грицак.

За словами Василя Грицака, наразі сказати, що за цим інцидентом стоїть Росія на сто відсотків буде некоректно, але може стояти Росія.

Додамо, що посольство США в Україні різко засудило прояви нацизму в Україні та закликало терміново притягнути зловмисників до відповідальності.

Нагадаємо, що у ніч і 23 на 24 червня стався напад групи молодиків на тимчасове поселення представників ромської національності, внаслідок якого вбили 24-річного чоловіка, який мешкав у таборі, та 4 осіб зазнали тілесних ушкоджень: 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка. Президент Парламентської асамблеї Ради Європи засудив цей напад.

Напад скоїли львівські школяри та студенти.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.