Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Україна-Польща

espreso.tv

Вівторок, 3 липня 2018, 13:15

Жителі Львівщини виступили за підтримку братніх відносин із Польщею

Україна-Польща

Жителі Самбірщини польської та української національностей оприлюднили спільне звернення проти конфронтації між Україною та Польщею. 

Про це повідомили в перс-службі Львівської ОДА.

Ініціював звернення батько загиблого учасника АТО Володимира Юричка Володимир.

У час війни на Сході нашої держави конфронтації у відносинах між Україною та Польщею ведуть до дестабілізації і служать на користь агресору. Про це йдеться у зверненні громадських організацій Самбірщини.

"Ми, громадяни України, жителі Самбірщини польської і української національностей, підтримуємо звернення української та польської інтелігенції від 9 березня 2018 року проти конфронтації у відносинах обох сторін: "Досвід наших народів, винесений з попередніх століть, засвідчує: кожна конфронтація між поляками та українцями, часто інспірована Росією, призводить до нашої спільної поразки."

Також підтримуємо спільну заяву екс-президентів України та Польщі від 28 травня 2018 року, у якій наголошується, що «Польща та Україна не повинні стати заручниками складної історії, а шукати у ній те, що згуртовує, а не роз’єднує", - йдеться у документі.

Текст підписаний низкою громадських організацій Самбірського району, зокрема ГО "Самооборона Самбірщини", ГО "Спілки учасників АТО", самбірський осередком товариства "Надсяння", "Просвіта" та іншими.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.