Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

Вівторок, 2 жовтня 2012, 15:47

Рахункова палата визнала, що Львівська ОДА не вміє розпоряджатися державними коштами

Державні адміністрації Львівської, Рівненської і Тернопільської областей не забезпечили належного управління та ефективного використання майже 33 млн. грн. субвенції, виділеної у 2011 році з державного бюджету на реалізацію пріоритетів розвитку цих регіонів.

 

Про це сказано у повідомленні прес-служби Рахункової палати за результатами аудиту.

Колегія Рахункової палати констатувала, що надана субвенція не стала стимулом, зокрема, до розбудови і модернізації транспортної інфраструктури, розвитку високопродуктивного агропромислового виробництва, туристичного та курортно-рекреаційного комплексу, які визначені як пріоритетні напрями для зазначених областей у Державній стратегії регіонального розвитку на період до 2015 року.

Частина коштів субвенції надходила до обласних бюджетів із запізненням, у другій половині грудня 2011 року, головні розпорядники перераховували кошти відповідним нижчим інстанціям несвоєчасно, співфінансування робіт з місцевих бюджетів було неповним. Наприклад, у Львівській області 15 об'єктів (із визначених переліком 22-х) недоотримали з місцевих бюджетів 1,8 млн. гривень. Усе це створило ризики недофінансування і невиконання запланованих обсягів робіт у визначені терміни.

Внаслідок зазначених прорахунків із 17 пускових об'єктів 2011 року станом на 31.12.2011 завершено і введено в експлуатацію лише п`ять (один у Львівській та чотири у Рівненській області).

У Львівській області не закінчено будівництва та реконструкції офтальмологічного відділення лікарні позалегеневого туберкульозу (м. Львів), акушерського корпусу в м. Миколаєві, другої черги школи в м. Городок, загальноосвітніх шкіл у селах Голубиця і Шнирів Бродівського району.

Водночас протягом 2011 року не використано і повернено до державного бюджету 10 млн. грн., і це при тому, що місцеві бюджети наприкінці 2011 року заборгували підрядним організаціям 4,1 млн. гривень.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.