Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

тротуар

ternopil.depo.ua

Середа, 11 липня 2018, 14:10

В Україні змінять проектування пішоходних тротуарів

тротуар

Тепер люки та дощоприймачі більше не будуть заважати пішоходам.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

Мінрегіонбуд ввів нові державні будівельні норми (ДБН) щодо недопущення встановлення приямків від люків та дощоприймачів на пішохідних зонах тротуарів при новому будівництві чи реконструкції. 

Згідно з новим ДБН, люки та дощоприймачі на пішохідних тротуарах проектуватися не будуть, а також  також вводиться обов’язкова норма щодо проектування вмонтованих у бордюр дощоприймальних колодязів за наявності велосипедної смуги або спільного руху велосипедів та транспорту.

"Сьогодні у діючих ДБН щодо вулиць і доріг встановлення люків та дощоприймачів на пішохідних зонах тротуарів не обмежується. Через це часто трапляються жахливі ситуації, коли люди провалюються у каналізаційні люки. У нових ДБН ми ввели норму, за якою люки та дощоприймачі на пішохідних тротуарах проектуватися не будуть. Норми вступають в дію з 1 вересня цього року", – заявив міністр регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Нагадаємо, що недавно вступили в силу нові державні будівельні норми щодо облаштування велесипедних доріжок та ширини доріг.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.