Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

PR

ua.euronews.com

Середа, 3 жовтня 2012, 09:33

Державний телеканал вкрав перемогу Янковського на Львівщині

У п’ятницю, 27 вересня, у прямому ефірі Львівського обласного телебачення «12 канал» в авторській програмі «Герць» відбулася фальсифікація результатів голосування глядачів телеканалу щодо учасників політичного двобою кандидатів у нардепутати України у 121-му одномандатному в. о. (Дрогобич, Трускавець, Борислав, Дрогобицький район) Михайла Янковського та Михайла Задорожного. 

Про це повідомляє прес-служба ЛОО Партії регіонів.    

У ході інтерактивного голосування на офіційному сайті «12 каналу» мешканці Львівщини на питання «Хто, на вашу думку, був переконливішим під час дебатів у програмі «ГЕРЦЬ»?» віддали перевагу кандидатові від Партії регіонів Михайлу Янковському.  За результатами цього голосування «регіонал» зі значною перевагою переміг свого опонента-самовисуванця Михайла Задорожного.

Незважаючи на те, що у програмі транслювалося відео про перебіг голосування у вигляді картинки з прізвищами та фотографіями кандидатів і відповідною кількістю голосів за кожного із кандидата, форматом передачі передбачено, що глядачі могли спостерігати безпосередньо з екранів телевізорів, але ведучі програми Юрій Євтушик та Василь Мицько з невідомих причин оголосили про перемогу кандидата Михайла Задорожного.        

Чи є цей випадок прикладом службової недбалості, чи спланованим фальшуванням вибору телеглядачів – питання, що є в компетенції керівництва «12 каналу», залишається відкритим. 

У будь-якому випадку, спостерігаючи за тим, як посадові особи державного телеканалу маніпулюють громадською думкою вже на цьому етапі передвиборчої кампанії, виникає питання, яким буде подальший перебіг виборів.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.