Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

LvivMozArt

Середа, 11 липня 2018, 18:25

У Львові будують концертний майданчик для фестивалю LvivMozArt

LvivMozArt

13 липня в Палаці Потоцьких відбудеться урочисте відкриття фестивалю класичної музики LvivMozArt.

13 липня, о 19:00, в Палаці Потоцьких відбудеться урочисте відкриття музичної події міжнародного масштабу – фестивалю класичної музики LvivMozArt. Минулорічний досвід показав, що класична музика не втрачає своєї актуальності, а навпаки потребує збільшення масштабів.

Тому, окрім, традиційної для класики локації – Львівської Опери, концерти відбудуться також у Палаці Потоцьких, трамвайному депо, Свірзькому замку тощо. Зокрема, організатори вже розпочали будівництво нового тимчасового концертного майданчику – Mozart Arena позаду комплексу Палацу Потоцьких, де окрім концерту-відкриття відбуватимуться симфонічні та камерні концерти.

Першими на Mozart Areni виступлять зірки світової сцени – Софія Соловій та Ноел Боулі, які повернуть слухачів в часи гастрольних виступів знаменитих оперних артистів – Соломії Крушельницької та майстра бельканто Маттіа Баттістіні. Підсумують музичний образ міста – твори сучасного  львівського композитора Богдана Сегіна.

"Ми щасливі запросити вас на другий міжнародний фестиваль LvivMozArt. І ми дуже пишаємося тим, що збиратися влітку у Львові заради прекрасної і завжди живої класичної музики вже стає довгоочікуваною традицією. Колись у 1808 році молодший син Вольфганга Амадея Моцарта – Франц Ксавер Моцарт приїхав із Відня до Лемберґа, щоби присвятити себе створенню та подальшому розвитку музичних традицій. Як він згуртував кругом себе тодішню мистецьку та суспільну еліту міста, так і ми зараз збираємося на 10 насичених подіями днів – для втілення нових ідей, пошуку нових вражень та створення нових незабутніх емоцій для всіх учасників та слухачів фестивалю. Світові прем'єри, визнані зірки міжнародного масштабу, нові імена, ексклюзивні фестивальні прем'єри, талановита молодь, експериментальні проекти – все це ми приготували для вас" – зазначила засновниця та арт-директорка фестивалю Оксана Линів.

Більше інформації на сайті: mozart.lviv.ua та на офіційній сторінці у Facebook

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.