Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

реформа стоматології у Львові

Leopolis.news

П'ятниця, 13 липня 2018, 17:15

"Батьківщина" засуджує реформування комунальних стоматполіклінік у Львові

реформа стоматології у Львові

Про це йдеться у заяві Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина»

Реформування стоматологічних комунальних поліклінік у Львові – на межі колапсу. Чиновники у Львівській міській раді під приводом економії бюджетних коштів ще минулого року дали старт перетворенню чотирьох міських стоматполіклінік у некомерційні підприємства. Таким чином, у місті мала би початися реформа стоматології, мета якої – легалізувати платні послуги. Але у мерії в підсумку просто відпустили медиків у так зване «вільне плавання». 

Про це йдеться у заяві Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина», інформує прес-служба партосередку.

Подаємо текст повний текст заяви:

Стоматологів більшості поліклінік Львова залишили без зарплати – востаннє вони отримували гроші ще в серпні минулого року. А відтак розуміємо їхнє обурення і ті радикальні дії, до яких вони вдаються під час кожної сесії Львівської міської ради, оскільки межа вже перейдена.

Затримки з виплатою зарплати призводять, відповідно, до звільнення  фахових працівників медзакладів. Наступним етапом, за логікою, має стати вивільнення робочих місць, а в підсумку – і приміщення. До речі, стоматологічні поліклініки працюють у центральному районі міста і, очевидно, що на них вже знайшлися потенційні нові власники. Маємо приклад зі стоматологією на проспекті Шевченка у Львові – частину її працівників вимушено перевели в приміщення на Сихівському районі. 

В ідеалі будь-якої реформи – держава мала би робити все для того, щоб принести користь своїм громадянам, а від переведення стоматологів на госпрозрахунок зазнають збитків і лікарі, і пацієнти. Варто також розуміти, стоматологія ніколи не була безкоштовною. Не зробить її такою і госпрозрахунок. 

Львівська обласна партійна організація ВО «Батьківщина» засуджує ті методи, якими міська рада намагається реформувати стоматологію. А тому закликаємо львівських чиновників якомога швидше сісти за стіл перемовин зі стоматологами міста, щоб не допустити трагічних подій і не перекреслювати все зроблене раніше. Оскільки над найціннішим – здоров’ям українців експериментувати не припустимо.

І про головне. Внаслідок реформування стоматологічних клінік малозахищені верстви населення та пенсіонери вже не матимуть гарантій на безкоштовне лікування – це і є найнебезпечніше в цьому процесі. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.