Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

p-p.com.ua

Середа, 3 жовтня 2012, 12:49

ВР дозволила змінювати цільове призначення земельних ділянок

Верховна рада України дозволила змінювати цільове призначення земельних ділянок за рішенням органів виконавчої влади.

Депутати прийняли у другому читанні як закон законопроект № 11116 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури відведення земельних ділянок і зміни їх цільового призначення». За таке рішення проголосували 238 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Закон встановлює, що зміна цільового призначення земельних ділянок державної або комунальної власності здійснюється органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування, які приймають рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачу цих ділянок у власність або надання у користування, вилучення (викуп).

Зміна цільового призначення земельних ділянок, що перебувають у власності громадян або юридичних осіб, здійснюється за ініціативою власників земельних ділянок.

Громадяни або юридичні особи, зацікавлені в зміні цільового призначення земельних ділянок, що перебувають у їх власності мають право замовити проект відведення земельної ділянки, який розробляють особи, які мають відповідні дозволи на виконання цих видів робіт, у строки, що обумовлюються угодою сторін.

Проект відведення земельної ділянки погоджується в порядку, встановленому статтею 186-1 цього Кодексу.

У випадку, якщо проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки підлягає обов'язковій державній експертизі землевпорядної документації, погоджений проект подається замовником або розробником до відповідного органу земельних ресурсів для здійснення такої експертизи.

Відмову органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування у зміні цільового призначення земельної ділянки або залишення клопотання без розгляду можна оскаржити до суду.

Джерело: РБК-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.