Зміст статті

17 липня 2018

Дронографія Львова: Храм Матері Божої Неустанної Помочі

Храм Матері Божої Неустанної Помочі на Погулянці.

Храм Матері Божої Неустанної Помочі (УГКЦ) на Погулянці.

Студентський храм Матері Божої Неустанної Помочі на Погулянці, за офіційною інформацією, знаходиться на вулиці Вахнянина, 39 у Львові. Та насправді його не так просто знайти, бо це невеличка капличка на хуторі, що сховався в парку Погулянка.

Церкву збудували у 1897 році  на землях, що належали вірменському монастирю сестер-бенедектинок. Після війни її будівлю використовували під склад будівельних матеріалів, а сам парк Погулянка перетворили на зоопарк. Поблизу хутору вільно блукали зебри та інші екзотичні тварини. У 1998 році храм передали вірним УГКЦ. Настоятель храму Олег Федоренко. Вважається, що це один з найменш відомих львівських храмів.

У 2015 році про Храм Матері Божої Неустанної Помочі на Погулянці дізналась вся Україна. І все завдяки розписам львівської художниці Оксани Тетервак, які були ї дипломною роботою. До традиційних іконописних сюжетів вона додала сцени з сучасного життя. На одній зі стін храму вона зобразила: майданівців, медиків і воїни АТО, а на іншій – ворогів України: грішника Путін, патріарха Кирила в очікуванні Божого суду тощо.

фото: Фб Храму Матері Божої Неустанної Помочі

У грудні 2017 року УГКЦ встановила свято Матері Божої Неустанної Помочі з нагоди 150-літнього ювілею вшанування Матері Божої Неустанної Помочі, а також зважаючи на поширення поміж вірних культу Матері Божої Неустанної Помочі. Воно святкується в першу неділю липня.


За матеріалами vorobus.com та meest-online.com

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.