Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

поліція

Четвер, 19 липня 2018, 10:55

У Львові затримали торговців героїном

поліція

За час своєї діяльності наркоторговці заробили близько 6,5 мільйонів гривень.

Про це повідомили в департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Правоохоронці ліквідували злочинне угруповання, яке збувало героїн та кокаїн на території Львова шляхом закладок. Щоденна виручка дилерів від збуту наркотиків становила до 40 тисяч гривень. Під час обшуків працівниками поліції вилучено наркотовару на півмільйона гривень.

За тривалий час свого існування злочинна група напрацювала клієнтську базу понад 50 людей, які систематично робили замовлення. Кожні 3-5 днів наркозалежні отримували смс-повідомлення з різних телефонних операторів з номером банківської картки, на яку можна було перевести оплату. Згодом клієнтові у телефонному режимі повідомлялось місце, де забрати наркотик.

Оперативники встановили, що наркодилери щоденно отримували грошові перекази на картки на 25-40 тисяч гривень. За час документування діяльності злочинної групи зловмисники забули кримінального товару майже на 6,5 мільйонів гривень.

Після оперативної закупівлі товару поліцейські затримали співорганізатора групи, який особисто розфасовував наркотик. При 27-річному львів’янину правоохоронці виявили 45 пакетиків з героїчному (25грам). Крім цього, під час  обшуку за місцем його мешкання було виявлено ще 80 грамів героїну та 43 грами кокаїну. 

У інших учасників злочинної групи вилучено мобільні телефони та сім-карти до них, банківські картки, на які переказувалися кошти за наркотики, та 31 тисячу гривень.

На теперішній час затриманому в порядку ст.208 КПК України наркоділку оголошено підозру за ч.2 ст.307 КК України та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, з правом внесення застави у розмірі 704 тисячі гривень.

Тривають заходи щодо оголошення підозри іншим учасникам кримінального бізнесу, з метою притягнення їх до відповідальності. А також, перевіряється можлива причетність до викритої наркомережі працівників правоохоронних органів.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.