Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

балкони

прес-служба ЛМР

Понеділок, 23 липня 2018, 18:32

У Львові завершують ремонтувати балкони-захисники пасажирів маршруток

балкони

На розі вулиць Шота Руставелі і Зеленої у Львові ремонтують балкони, розташовані на фасаді будинку, що поблизу зупинки громадського транспорту.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні представники влади Львова оглянула ремонт балконів у будунику, що на розі вулиць Шота Руставелі-Зелена.

"Зараз, коли ми подивимось на ці балкони з вулиці Зеленої, нам здається, що вони такі гарні, навіщо їх реставрувати? Але вони у жалюгідному стані. Ці балкони не раставрували з часу спорудження цього будинку, а йому вже понад 100 років. Тим більше тут зупинка транспорту і люди, коли стояли під тими балконами, особливо коли ховалися від дощу, завжди потерпали чи часом цей балкон або частина його не впаде на людей. Не всі балкони в однаковій мірі, але треба було виконувати вже комплексно реставрацію, розтавити риштування", – пояснила начальниця відділу охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

"Тут 12 балконів, 6 зробили, 4 – в стадії завершення і 2 балкони залишиться на серпень. Тобто в серпні буде завершено всі роботи по балконах," – запевнив директор ПП "Будремсервіс" Богдан Гавриляк.

Додамо, у 2018 році за кошти міського бюджету Львова планують відремонтувати 49 балконів. Йдеться про балкони в будинках за адресами: вул. Рутковича, 6 (4 балкони), вул. Фредра, 4а (6 балконів), вул. Фредра, 4 (6 балконів), вул. Галицька, 1 (6 балконів), вул. Коперника, 44 (3 балкони), вул. С. Бандери, 35 (3 балкони), вул. Зелена, 6 – Шота Руставелі, 2 (12 балконів) та пл. Григоренка – вул. Менцинського, 2 (9 балконів).

Також тривають роботи з реставрації наріжного балкону у будинку на вул. Чупринки, 52, що почали торік. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.