Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

відеоспостереження

Середа, 25 липня 2018, 10:30

До кінця року у Львові планують встановити 75 камер спостереження

відеоспостереження

Ними планують облаштувати усі в’їзди та виїзди з міста.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначив начальник управління безпеки міста Юрій Діль, станом на сьогодні у місті встановлено 230 камер відеоспостереження, а до кінця цього року планують встановити ще 75 відеокамер на великих перехрестях, з можливістю визначення номерних знаків на авто.

"Цього року ми плануємо завершити проект зі встановлення відеонагляду по периметру міста: на в’їздах та виїздах, великих перехрестях тощо, з можливістю визначення номерних знаків і аналітики обличчя", – наголосив Юрій Діль.

За його словами, камери знаходяться у власності міста і придбані за кошти з міського бюджету. У 2017 році місто закупило камери на 1 млн грн, а цього року планують витратити на них близько 6 млн грн.

"У 2015 році ми розпочали побудову відеонагляду по місту, було встановлено 51 камеру в центральній частині Львова. Тоді ж розпочав роботу Центр безпеки міста, де працюють відеооператори та диспетчери, які переглядають камери, спільно з національною поліцією та з патрульною поліцією", – додав Юрій Діль.

Нагадаємо, станом на жовтень 2016 року у Львові працювало 136 камер відеоспостереження, до 2020 року міськрада планувала встановити 1500 відеокамер у місті.

За словами директора "Муніципальної варти" Романа Хом’яка, відеоспостереження у Львові в основному ведеться за центральною частиною міста.

Також у 2017 році на в’їзді до Львова на перехресті вул. Богдана Хмельницького встановили перші камери відеоспостереження з аналітикою визначення номерних знаків автомобілів.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.