Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

vkurse.ua

Четвер, 4 жовтня 2012, 11:06

«Батьківщина» та «УДАР» домовились підтримувати єдиних кандидатів у округах

Лідери об'єднаної опозиції «Батьківщина» та керівництво партії УДАР домовились щодо підтримки єдиних кандидатів у мажоритарних округах.

 

Суперечки виникли щодо способу погодження єдиних кандидатів – чи то за квотним принципом, чи ґрунтуючись на рейтингах партій, або визначати їх у кожному конкретному окрузі, виходячи з даних соціологічних досліджень.

Лідери політичних сил планують оголосити про свою домовленість на початку наступного тижня. За словами кандидата в народні депутати Валентина Наливайченка, який йде під № 3 у виборчому списку партії «УДАР», спірних округів, де кандидати від партії «УДАР» і «Батьківщини» претендують на перемогу, залишилося близько 40.

«За допомогою рейтингового голосування та опитувань громадян ми визначимо, хто міг би стати єдиним кандидатом у цих округах», – повідомив Наливайченко, додавши, що в більшості округів прохідні кандидати вже визначені, і їх кандидатури не викликають заперечень з боку союзників.

У «Батьківщині» підтвердили, що домовленість досягнута. «Я працюю в регіонах і був свідком того, як минулого тижня керівник донецького обласного штабу отримав від центрального штабу рекомендацію визначити шанси проходження наших кандидатів і кандидатів від «УДАР» і внести пропозиції», – розповів народний депутат Іван Кириленко.

Основними критеріями вибору кандидатів, які будуть визначатися керівниками штабів на місцях , стануть довіра виборців, впізнаваність і авторитет, зазначає Кириленко.

 Якщо керівники партій вже досягли домовленості, то кандидати в народні депутати на місцях поки не збираються відмовлятися від участі у виборах добровільно. У керівництві партій визнають, що питання зняття кандидатів «дуже складне». 

Джерело: Дзеркало тижня

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.