Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

pamjatky.org.ua

Четвер, 4 жовтня 2012, 11:17

Колона Яна з Дуклі у Львові страждає від нефахової реставрації

Унікальну пам’ятку архітектури – колону Яна з Дуклі біля Бернардинського монастиря продовжують псувати неякісною реставрацією.

Про це у статті «Ян би плакав» пише газета «Ратуша».

Колону почала реставрувати компанія «Буд-арт» ще в листопаді 2010 року, і з того часу, через непостійність фінансування, пам’ятка архітектури реставрується з великими перервами, по кілька місяців простоюючи загорнена в полімерні матеріали.

Директор реставраційної компанії «Буд-арт» Володимир Ропецький в коментарі газеті запевнив, що цього року реставрація пам’ятки буде завершена, а підозрілий теперішній жовтий колір – знятий.

Натомість президент Благодійного фонду «Збереження історично-архітектурної спадщини міста Львова» Андрій Салюк зазначає, що зараз важко сказати, в якому стані колона, і чи вона не буде руйнуватися.

За його словами, необхідно зібрати експертну групу, розглянути всі матеріали з реставрації та проектні рішення. Він наголосив, що необхідно, аби розробку проекту та виконання робіт проводили дві різні структури, а не одна, як у випадку з реставрацією колони Яна з Дуклі. Адже, за його словами, якщо це все здійснює одна організація, немає кому робити зауважень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.