Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

комунальне приміщення

Четвер, 26 липня 2018, 13:09

Міськраді Львова повернули одне приміщення з "афери століття"

комунальне приміщення

Прокуратура повернула Львову незаконно приватизоване приміщення на вул. Тесленка.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Львівська місцева прокуратура №2 подала до Шевченківського районного суду Львова позов щодо витребування із незаконного володіння нежитлового приміщення на Тесленка у Львові.

Вказане приміщення загальною площею 1004,4 кв.м і вартістю понад 10 млн грн вибуло із комунальної власності внаслідок шахрайських дій організаторів так званої "афери століття".

Як вдалося встановити, на підставі підробленого розпорядження Галицької районної адміністрації та реєстраційного посвідчення приватний нотаріус вніс в державний реєстр відомості щодо права власності на приміщення приватної фірми, яке згодом, на підставі договору купівлі-продажу, перейшло у власність підприємства "К.Р.О.К.-7", пізніше – у власність ТзОВ "Масафі", а уже потім у власність фізичної особи, до якої і пред’явлено позов.

За результатами розгляду позову прокурора, суд виніс рішення – витребувати із незаконної власності вказане майно та повернути територіальній громаді Львова.

Нагадаємо, з 2007 дотепер місто втратило 66 комунальних приміщень, які були незаконно приватизовані. Цю справу прозвали "аферою століття". На незаконно приватизовані 25 приміщень Львівської міськради накладено арешт.

Із повним переліком 25 приватизовних приміщень можна ознайомитися тут

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.