Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сергій Соболєв

Прес-реліз,   П'ятниця, 27 липня 2018, 17:14

Батьківщина підтримуватиме нове виборче законодавство, – Соболєв

Сергій Соболєв

За сім місяців до початку президентських виборів є два важливі питання, що невирішені за підсумками нещодавно завершеної сесії парламенту.

Про це сьогодні на прес-конференції у Львові розповів народний депутат всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Сергій Соболєв, – повідомляє кореспондент Варіантів.

Політик наголосив на необіхдності зміни законодавства до наступного року, коли відбудуться президентські й парламентські вибори:

"Ключове питання зараз – ухвалення Виборчого кодексу. Це буде ухваленням правил гри, за якими проводитимуть і президентські вибори, і парламентські. Треба також виправляти і закон про місцеві вибори, де у нас, на жаль, зараз є недоліки: представлені окремі позиції районів, міст у органах місцевого самоврядування, і таке представлення є дуже нерівномірним."

Іншою актуальною поблемою українського плітикуму народний депутат назвав конфлікт між антикорупційними органами:

"З чим вам асоціюється Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне бюро? З конфліктом Ситник-Холодницький? Це питання, що зараз дуже активно обговорюють в країні: знімуть чи не змінуть  Холодницького, вашого земляка? Яка група впливів переможе? Хіба для цього створювали ці антикорупційні органи?"

Сергій Соболєв також прокоментував ініціативу прем'єр-міністра Гройсмана щодо перевірки усіх лісгоспів України щодо незаконної вирубки та контрабанди лісу:

"На диво, парламент проголосував за внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів. Закон дуже жорсткий, жодних обмежень і винятків із правил. Та Президент наніс удар на нього своїм ветуванням. Це удар з якого країна буде ще довго виплутуватись. Пригадайте ультиматум ЄС – вивозите ліс-кругляк – 600 мільйонів євро прямої допомоги. Але ніхто ж не рахує, що за рік вивозять лісу втричі більше, ніж нам пропонують заплатити одноразово. На жаль, це питання обмежується тільки бажанням Порошенка отримати ці 600 млн євро напередодні президентських виборів.

Натомість, нам потрібно зрозуміти, що національний парк – це єдиний господарський механізм, який дозволяє розвивати, захищати та розумно використовувати лісове господарство."

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.