Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Книга Андрія Кузьменка

otzovik.com

Понеділок, 30 липня 2018, 18:08

Книгу Андрія "Кузьми Скрябіна" Кузьменка екранізують

Книга Андрія Кузьменка

Стали вiдомими подробиці роботи над проектом "Я, Побєда і Берлін" за мотивами книги музиканта Андрія Кузьменка.

Про це повідомив "Детектор Медіа".

Презентація проекту відбулася на 9-му Одеському міжнародному кінофестивалі.

Star Media планує зняти іронічне роуд-муві та залучити кошти суспільства на виробництво стрічки. Компанія шукає копродюсерів серед українських продакшнів та телеканалів. Star Media збиратиме кошти на екранізацію книги Кузьми Скрябіна через краудфандинг. Кожного, хто зробить благодійний внесок на фільм, згадають у титрах.

"Ми будемо збирати кошти на цей фільм через краудфандинг. Решту, якої не вистачатиме, дофінансуємо силами Star Media та копродюсерів. Стрічку знімемо в будь-якому випадку", – розповів на прес-конференції генеральний продюсер кінокомпанії Влад Ряшин.

Режисером стрічки "Я, Побєда і Берлін" стане Олександр Кириєнко. Над сценарієм працює Анатолій Крим, наразі готовий третій драфт сценарію. Допрацьовувати його буде Сергій Притула, який вже дав усну згоду на свою участь у проекті.

"Ми залишимо ім'я – головного героя будуть звати Кузьма, і він, скоріше за все, буде кучерявим, але це буде збірний образ сучасного молодого чоловіка, а не портрет Андрія Кузьменка", – розповів режисер стрічки.

Майбутній фільм планують подавати на наступний пітчинг Державного агентства України з питань кіно.

"Я не можу гарантувати, що цей проект буде підтриманий Держкіно фінансово, але морально ми його вже підтримуємо. У нас є позитивний досвід співпраці з компанією Star Media, ми відкриті до співпраці. Сподіваюся, що вже цього року побачимо проект на черговому пітчингу.

Я нещодавно прочитав книгу, вона здається мені дуже кінематографічною. Думаю, великих труднощів з її адаптацією не виникне", – зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Зйомки плануються у Львові та Берліні. За попередніми даними, вони розпочнуться в серпні-вересні наступного року. Саундтреком до фільму стануть музичні твори Кузьми Скрябіна різних часів у сучасній обробці. Автори планують випустити фільм у прокат у 2020 році.

Прибуток від прокату стрічки планують перерахувати до Благодійного фонду імені Кузьми Скрябіна. Андрій Кузьменко написав три книги. "Я, Побєда і Берлін" є першою з них.

Нагадаємо, музикант, телеведучий, музичний продюзер і лідер гурту "Скрябін" Андрій Кузьменко загинув 2 лютого 2015 року внаслідок дорожньо-транспортної пригоди в Дніпропетровській області. Його поховали у передмісті Львова, в смт. Брюховичі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.