Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

lvivhotel.com

Четвер, 4 жовтня 2012, 15:00

Львівська облдержадміністрація пропонує створити архітектурну поліцію для збереження історичних пам'яток Львівщини

Львівська облдержадміністрація пропонує організувати архітектурну поліцію та впровадити жорсткий державний контроль над збереженням історично-культурних пам'яток, розташованих на території Львова та області.

 

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

«Тенденції вандалізму у поводженні із пам'ятками історичної спадщини сьогодні невпинні. Тому слід мобілізувати громаду і стати на захист нашої спадщини – спільно створити програму порятунку об’єктів щодо яких є загроза руйнації чи знищення», – зазначено у повідомленні.

На сьогодні в області знищена реставраційну школа та не проведена повна інвентаризація історичних пам'яток. Тому, на думку представників Львівської ОДА, потрібно мобілізувати бізнес на захист історичних пам'яток. А меценатам, які долучатимуться до реставрації, надавати певні преференції від області.

Тема загрози руйнації історичних пам'яток  дуже зацікавила польських журналістів, які відвідали Львівщину із робочим візитом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.